4 dl mælk, 50 g gær, 150 g optøet, frossen helbladet spinat, 250 g Cheasy Hytteost 1,5%, 1 spsk groft salt, 1½ dl solsikkekerner, 100 g fuldkornshvedemel, 800 g hvedemel, 1 sammenpisket æg til pensling
- Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
- Hak spinaten groft med fx en kniv og tilsæt spinaten sammen med de øvrige ingredienser.
- Slå dejen godt sammen.
- Dæk skålen med feks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time.
- Slå dejen igennem med en grydeske – stadig i skålen.
- Dyp 2 spiseskeer i varmt vand og form 24 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
- Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15 min. ved 225º næstøverst i ovnen.
Disse boller er ikke så velegnede til frysning, men holder fint et par dage, hvis de er pakket i poser.