Mazarin

Mørdej: (4 portioner, du skal kun bruge 1/4 til denne kage – frys resten ned i 3 flade pakker) 500 g mel, 350 g smør, 180 g sukker, 2 æg

  1. Smuldr mel og smør med fingerspidserne til det ligner revet ost.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt hurtigt dejen sammen.
  3. Pak dejen i 4 flade pakker og lad dem hvile i mindst 1 time på køl, førend de bruges.

Fyld: 150 g ren rå marcipan, 25 g hakkede mandler, 75 g sukker, 50 g blødt smør, 2 æg

Pynt: 75 g mørk chokolade og 8 nøddekerner

  1. Tag mørdejen fra køl, ælt dejen let og læg den ud i en tærteform på 18-20 cm.
  2. Pas på der ikke er luft mellem dej og form. skær kanten ren.
  3. Pisk mazarinmassen sammen af mandler, marcipan, sukker, smør og æg, og hæld det i formen beklædt med mørdej.
  4. Bag tærten ved 175 grader i ca 40 minutter.
  5. Lad tærten afkøle før den pyntes med smeltet chokolade og nødderne lægges på i et passende mønster.

Print denne post Print denne post