Tærtebund: 200 g hvedemel, 45 g sukker, 125 g smør, 1 æg
Fyld: 100 g smør, 100 g sukker, 3 æg, 200 g marcipan, ca 400-450 g rabarber, 85 g sukker (til at vende rabarberne i)
Tærtebund:
- Bland mel og sukker, smuldr smørret i og saml dejen med æg.
- Læg dejen 30 min. i køleskabet, og rul den derefter ud, så den passer til den smurte tærteform.
- Læg et stykke bagepapir ovenpå tærtedejen, og fyld med tørrede bønner, så holdes kanten på plads under bagningen.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter. ved 200°.
Fyld:
- Rør smør og sukker blødt, og pisk derefter æg og revet marcipan deri.
- Hæld marcipanmassen i den forbagte og let afkølede tærtebund.
- Skær nu rabarberne til, så de passe til formen længdemæssigt.
- Rul rabarberstilkene i sukker, og læg dem oven på tærten.
- Bag tærten nederst i ovnen i ca. 20 minutter, stadig ved 200°, til både rabarberne føles møre, og marcipanmassen er stivnet.
Server enten tærten kold eller lun med is, cremefraiche eller flødeskum til.