Rabarbertærte med marcipan (8-10 portioner)

Tærtebund: 200 g hvedemel, 45 g sukker, 125 g smør, 1 æg

Fyld: 100 g smør, 100 g sukker, 3 æg, 200 g marcipan, ca 400-450 g rabarber, 85 g sukker (til at vende rabarberne i)

Tærtebund:

  1. Bland mel og sukker, smuldr smørret i og saml dejen med æg.
  2. Læg dejen 30 min. i køleskabet, og rul den derefter ud, så den passer til den smurte tærteform.
  3. Læg et stykke bagepapir ovenpå tærtedejen, og fyld med tørrede bønner, så holdes kanten på plads under bagningen.
  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter. ved 200°.

Fyld:

  1. Rør smør og sukker blødt, og pisk derefter æg og revet marcipan deri.
  2. Hæld marcipanmassen i den forbagte og let afkølede tærtebund.
  3. Skær nu rabarberne til, så de passe til formen længdemæssigt.
  4. Rul rabarberstilkene i sukker, og læg dem oven på tærten.
  5. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 20 minutter, stadig ved 200°, til både rabarberne føles møre, og marcipanmassen ­er stivnet.

Server enten tærten kold eller lun med is, cremefraiche eller flødeskum til.

Print denne post Print denne post