Butter Chicken

Ingredienser
600 g kyllingebryst, filet eller lignende, 1 dåse hakkede tomater, 3 spsk tomatkoncentrat, 25 g smør, 1 løg, grofthakket, 3 fed hvidløg, hakket, 2 cm ingefær, fintrevet (ca. 1 spsk), 2 tsk garam masala,
1 tsk koriander stødt, 1 tsk spidskommen stødt, 1 tsk mild chilipulver, 1 tsk gurkemeje, ½ spsk sukker, 4-5 dl piskefløde (juster efter hvor meget sauce du ønsker), Salt og peber, Olie til stegning

  1. Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg stykkerne gyldne i lidt olie.
  2. Stykkerne skal ikke være gennemstegte, bare gyldne. Sæt dem til side efter stegning
  3. Smelt smørret sammen med en spsk olie i en gryde, og steg løgene klare.
  4. Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem i et par minutter uden at lade det brune.
  5. Tilsæt tomater og fløde
  6. Rør tomatkoncentrat i, og lad det varme med i et minuts tid.
  7. Tilsæt derefter de hakkede tomater, fløde og sukker. Lad det simre kortvarigt.
  8. Brug en stavblender til at blende saucen glat, eller hæld den i en blender. Hæld saucen tilbage i gryden, og lad den koge op i 5-8 minutter.
  9. Kom kyllingestykkerne tilbage i saucen, og lad dem simre i ca. 10 minutter, indtil de er gennemstegte og saftige.