Falafelsalat

Salat:12 falafler (hjmmelavede eller fra Urtekram), 600 g spidskål, 2 stor håndfulde blandede friske urter (ex. dild, løvstikke, skovsyre) 200 g blommer, 200 g forkogte sorte eller grønne linser, 200 g cherrytomater, 16 oliven med mandler, 1 rødløg, 8 spsk æbleeddike, 40 g rød eller grøn pesto, saltflager

Fetatzatziki: 5oo g skyr naturel, 125 g feta, 20 ml olivenolie, 2 fed hvidløg, 1 store håndfulde frisk persille og purløg, 20 g mayonnaise, salt og friskkværnet peber

Toppping: lidt friske urter, 2-4 tsk balsamicoglace

Salat:

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og varm falaflerne i ca 20-30 minutter alt efter anvisningen på pakken.
  2. Snit spidskålen fint, og hak de blandede friske urter fint.
  3. skær blommerne i kvarter, og cherrytomter i halve.
  4. Del oliven med mandler i halve og finthak rødløget
  5. Bland spidskål, friske urter, blommer,linser, cherrytomater, oliven og rødløg
  6. Vend al det grønne med æbleeddike og pesto, og drys med salt

Fetatzatziki:

  1. Rør alle ingredienserne sammen,
  2. Smag til med salt og friskkværnet peber (kan opbevares på køl op til 5 dage.)

Servering:

  1. Bræk de varme falafler i mindre stykker
  2. fordel falaflerne over salaten
  3. top med saltflager og ftatzatziki
Print denne post Print denne post