Sigtebrød med birkes (tager 2 dage OBS)

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

2 stk

Fordej: 2 dl vand, 10 g gær, 1 spsk salt,  100 g speltmel

Desuden: 2½ dl kærnemælk, 1 spsk honning, 3 00 g sigtemel, 200 g mel, blå birkes til pynt

Dag 1:

  1. Hæld vand i en skål, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, og rør speltmel i væsken. Rør fordejen godt sammen.
  3. Dæk med husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.

Dag 2 :

  1. Kom fordej, kærnemælk og honning i en stor røreskål.
  2. Tilsæt sigtemel, og rør dernæst melet i dejen, lidt ad gangen.
  3. Rør, indtil dejen er glat og smidig, men en anelse klistret.
  4. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Del dejen i 2 stykker, og form til 2 brød. Læg brødene i bageforme ( ca.  1,2 L) foret med bagepapir.
  6. Stil brødene til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  7. Rids brødene på langs, pensl med vand og drys med birkes.
  8. Tænd ovnen på 250 grader og lad en bradepande blive nederst i ovnen.
  9. Hæld et stort glas vand i bradepanden, og stil brødene i ovnen på en rist.
  10. Bag i 10 minutter. Sænk varmen til 200 grader, og bag i yderligere 20 minutter.
  11. Afkøl brødene lidt i formene, inden de vendes ud
Print denne post Print denne post