Fundet i mit Spis Bedre November 2014
1 fasan, 125 g bacontern, 1-2 spsk olivenolie, ½ tsk groft salt, friskkværnet peber 1 løg, 2 fed hvidløg, 2 gulerødder, 2 stilke bladselleri, 2 timiankviste, 2 kviste frisk oregano, 1 spsk konc. tomatpure, 1 spsk mel, 2 dl rødvin, 1 dl tomatpassata, 2 dl hønseboullion
Tilbehør: pasta, polenta eller kartoffelmos og parmesanflager
- Parter fasanen i bryst og lårstykker.
- Brun baconternene i en stegegryde, sæt dem til side og kassér fedtet.
- Brun fasanstykkerne u lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Hak Løg og hvidløg, skær gulerødderne i små tern og snit bladsellerien fint.
- Brun grøntsagerne sammen med fasanen i et par minutter.
- Kom baconen tilbage i gryden sammen med tomatpure, timian og oregano.
- Drys med mel og rist i 1-2 minutter.
- Hæld rødvin henover, kog ind til det halve, og tilsæt derefter passata samt boullion.
- Lad retten simre i ca 20 minutter.
- Tag bryststykkerne op og lad det koge/braisere videre i endnu 40 minutter.
- Tag fasanlårene op, kassér krydderurterne og skum fedtet af.
- Pluk kødet af lårene og bryststykkerne og kom det tilbage i gryden.
- Smag til med salt og pebe.
Servering:
- Hæld ragouten hen over friskkogt pasta, polenta eller kartoffelmos.
- Drys med parmesanflager og server.