Laks i folie: 4 laksefileter a´150 g, olie, 100 g smør, 1 bundt dild, salt, peber, 2 citroner, 650 g små nye kartofler.
Hvidløgs-ingefærflutes: 1 baguette, 1/4 fed hvidløg (helst hakket, men kan også presses), 1 tsk. frisk ingefær (fintrevet), 1/2 dl olie, raps- eller vindruekerneolie) 1/2 tsk. salt
Hvidløgsmarineret squash: 1 squash, 2/3 dl olie (oliven- eller rapsolie), 1/3 dl citronsaft, 3 fed presset hvidløg,1/2 tsk salt
Laks i folie:
- Smør 4 stykker folie med olie (midtpå), fjern skindet på laksestykkerne og placer stykkerne midt på folien.
- Læg 2-3 små kviste af dild oven på hvert laksestykke, derefter 1 tynd citronskive og 25 g smør efterfulgt af saften af 1/4 citron (på hver), krydr med ganske lidt peber og salt.
- Pak herefter hvert laksestykke omhyggeligt ind ,så der ikke fordamper væde fra pakken under grilning .
- Grill pakkerne 7-10 minutter, man kan evt. åbne en af pakkerne lidt og skille fiskekødets lameller på det tykkeste sted, for at tjekke om det er gennemstegt/kogt.
Hvidløgs-ingefærflutes: Bland olie, ingefær, hvidløg og salt. Pensl flutesskiverne med ovenstående blanding og gril dem på begge sider til de har fået farve
Hvidløgsmarineret squash:
- Bland ingredienserne til marinaden og skær squashen i 4 lige store stykker, del derefter disse i 4 kvarter og fjern evt. kerneområdet.
- Læg squashen i marinaden i 1 time, og gril dem til de får farve på alle sider.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
Print denne post