Frikadeller med ovnstegte kartoffelbåde og råkost

Frikadeller med karry

500 g hakket kalv/flæsk (ca. 10% fedt) eller kyllingefars, 1-2 tsk groft salt, 4-5 spsk fintrevet zittauerløg, friskkværnet peber, 1 tsk karry, 1 æg (str. stor/large), 1-1½ dl mælk, 6 spsk mel, oliemargarine til stegning

  1. Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  2. Tilsæt løg, peber, karry og æg.
  3. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter melet.
  4. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  5. Varm oliemargarinen op og lad den bruse af.
  6. Form frikadellerne med en teske og den ene håndflade, og dyp skeen i oliemargarinen mellem hver frikadelle, så hænger farsen ikke i skeen under formningen.
  7. Steg frikadellerne ved svag varme, ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).
  8. Tag frikadellerne op og hold dem lune.

Print denne post Print denne post

Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Frikadeller med karry
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)