Benløse Fugle: ½ kg okseinderlår i tynde skiver, 8 skiver i alt (bankekød i pæne skiver kan være fint til denne ret). 1 bundt persille, 125 g bacon i skiver, 1 tsk salt, peber, 25 g oliemargarine til bruning, 3 dl vand eller bouillon, 1 dl fløde, 2 spsk. hvedemel, kulør, salt og peber
Salat: af snittet romainesalat, tynde gulerodsstænger, mangotern, og små buketter af broccoli (dampet i 2 minutter og straks overbruset med koldt vand). Evt. dryppes med lidt god olie og citronsaft og drys med salt og peber.
Tilbehør i øvrigt: Kartoffel-sellerimos
Benløse Fugle:
- Bank kødet med en kødhammer, eller tryk det lidt fladere med håndroden.
- Krydr med salt og peber.
- Skyl persillen grundigt, og fjern de grove stilke.
- Hak persillen groft, og læg den på kødet. Rul kødet sammen. Rul en skive bacon omkring. Bind en kødtråd omkring.
- Brun rullerne i oliemargarinen i en gryde.
- Hæld vand eller bouillon ved, og lad rullerne snurre under lag i ca. 1½ time, til de er helt møre.
- Tag rullerne op.
- Fjern kødtråden.
- Udrør melet i fløden, rør det i skyen, og kog den igennem nogle min.
- Tilsæt lidt kulør, og smag til med salt og peber.
- Hæld saucen over rullerne.
[print-link]