Gryderet: 500 g. skinkekød i tern, 2 dåser flåede tomater, 2 løg, 2 fed hvidløg, 250 g. champignon, 1 citron, 1 lille stk. kanelstang, salt og peber, 2 dl bouillon
Pynt: frisk oregano, merian, basilikum eller persille
Bagte katofler: 800 g. små katofler, salt og peber
Bagte kartofler: Skær katoflerne i halve eller kvarte og læg dem på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt og peber. Bag katoflerne i ovnen ved 225 grader til de er møre, ca. ½ time.
Gryderet: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Bring flåede tomater i kog. Tilsæt kødet- og sørg for at det er dækket af væske, ved at tilsætte boullion. Kog op og skru derefter ned til svag varme. Tilsæt hakket løg, knust hvidløg, skivede champignoner, et stykke citronskal, skåret med en katoffelskræller), kanel samt salt og peber.
Læg låg på og kog kødet mørt, i ca. 30 min.
Pynt med kryddergrønt inden servering.