Fundet denne opskrift på www.signesmad.dk Den ser lækker ud og skal bestemt prøves.
2 kg oksetykkam (helst snøret), ½ fl. rødvin, 1 ds. konc. tomatpuré, 1 pastinak, 2 gulerødder, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 spsk frisk timian, salt og peber
Tilbehør: Grov kartoffelmos og dampede urter (her groftrevet gulerod, pastinak og porre1:1:1)
- Sæt Römertopfen i vand i ca. ½ time.
- Kom tomatpuré og rødvin i bunden af Römertopfen og bland det godt sammen.
- Skræl gulerødder og pastinak og hak dem groft.
- Pil løg og hvidløg og hak begge dele.
- Læg gulerods- og pastinaktern, hakket løg og hvidløg i bunden af stegesoen sammen med timian, salt og peber.
- Brun stegen af på alle sider på en varm pande (fedtstof er ikke nødvendigt).
- Læg stegen ovenpå grøntsagerne i Römertopfen, sæt låget på og stil den i en kold ovn, sæt graderne på 150 og tilbered i 4 timer. ( Hvis stegen kun er på ca. 1 kg er det nævnt i originalopskriftens kommentarer, at man anbefales en stegetid på 3 timer)
- Tag stegen ud af Römertopfen, og hold den varm.
- Sigt resten af Römertopfens indhold over i en gryde, og pres urterne med et piskeris, så vil de jævne sovsen let.
- Kog det der nu skal være saucen lidt ind (bulderkog i 10 minutter), jævn den evt. med lidt maizena, og server med kartoffelmos og dampede urter (groftrevet pastinak og gulerod, samt en fintsnittet porre, der blot har fået et opkog i saltet vand).