Gammeldags oksesteg i Römertopf (8-10 personer)

Fundet denne opskrift på www.signesmad.dk  Den ser lækker ud og skal bestemt prøves.

 2 kg oksetykkam (helst snøret), ½ fl. rødvin, 1 ds. konc. tomatpuré, 1 pastinak, 2 gulerødder, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 spsk frisk timian, salt og peber

Tilbehør: Grov kartoffelmos og dampede urter (her groftrevet gulerod, pastinak og porre1:1:1)

  1. Sæt Römertopfen i vand i ca. ½ time.
  2. Kom tomatpuré og rødvin i bunden af Römertopfen og bland det godt sammen.
  3. Skræl gulerødder og pastinak og hak dem groft.
  4. Pil løg og hvidløg og hak begge dele.
  5. Læg gulerods- og pastinaktern, hakket løg og hvidløg i bunden af stegesoen sammen med timian, salt og peber.
  6. Brun stegen af på alle sider på en varm pande (fedtstof er ikke nødvendigt).
  7. Læg stegen ovenpå grøntsagerne i Römertopfen, sæt låget på og stil den i en kold ovn, sæt graderne på 150 og tilbered i 4 timer. ( Hvis stegen kun er på ca. 1 kg er det nævnt i originalopskriftens kommentarer, at man anbefales en stegetid på 3 timer)
  8.  Tag stegen ud af Römertopfen, og hold den varm.
  9. Sigt resten af Römertopfens indhold over i en gryde, og pres urterne med et piskeris, så vil de jævne sovsen let.
  10. Kog  det der nu skal være saucen lidt ind (bulderkog i 10 minutter), jævn den evt. med lidt maizena, og server med kartoffelmos og dampede urter (groftrevet pastinak og gulerod, samt en fintsnittet porre, der blot har fået et opkog i saltet vand).

Print denne post Print denne post