Tærtebund: 150 g smør, 300 g mel, 4 spsk sukker, 1/2 dl vand
Citroncreme: 3 spsk majsmel, 2 1/2 dl vand, 100 g sukker, 1 dl friskpresset citronsaft, 2 pasteuserede æggeblommer, 50 g smør
Marengs: 3 pasteuserede æggehvider, 100 g flormelis
Tærtebund:
- Bland mel og sukker.
- Skær den kolde smør i tern og smuldr det i mel/sukker, arbejd smørret ind i melet, så det til sidst ligner rasp.
- Tilsæt vandet, saml dejen, pak den i film og læg den i køleskabet i en halv time.
- Tænd ovnen på 180° og rul delen ud på et meldrysset bord, så den passer til tærteformen.
- Smør tærtefadet inden den fores med dejen.
- Prik huller i dejen med en gaffel og fold staniol omkring formenskant, så undgås at dejen falder ned under bagningen.
- Bag tærtebunden i ca 1 minutter til den er gylden.
- Fjern staniolen. så snart tærten er ude af ovnen. Lad tærtebunden afkøle.
Citroncreme:
- Bland majsmel og vand i en gryde, tilsæt sukker og citronsaft.
- Varm op ved moderat varme under konstant omrøring – indtil cremen begynder at tykne (det tager ca 5-8 minutter).
- Tag gryden af varmen og rør æggeblommer og smør deri.
- Lad cremen afkøle.
Marengs:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskningen.
“Samling af kagen”:
- Smør citroncremen ovenpå tærtebunden og fordel så marengsmassen indover citroncremen.
- Sæt tærten i ovnen, som er sat på “grill”
- Det tager ca. et par minutter, så har marengsen fået et låg , men er stadig blød og luftig indenunder.