Kartofler: 800 g kartofler, 1 spsk. olivenolie , 1 tsk. salt
Kalvefrikadeller: 1 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, 400 g hakket kalvekød max 6 %, 1 æg, 3 spsk. madlavningsfløde 8%, 3 spsk. rasp, 1 pose babyspinat (ca 200 g)
Tilbehør i øvrigt: 6-800 g blandet grøn salat (babyleaves af forskellig art)
Kartofler:
- Tænd ovnen på 250°. Skrub og skyl kartoflerne godt.
- Dup dem tørre og skær dem i halve.
- Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
- Dryp 1 spsk. olivenolie over, og drys med 1 tsk. salt.
- Steg kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne og møre, i ca. 20-30 minutter.
Kalvefrikadeller:
- Bland det hakkede kød, 1 tsk. salt og æg.
- Rør fløden i, lidt ad gangen.
- Form farsen til små frikadeller, og læg dem på et rent vådt skærebræt.
- Vend dem i raspen.
- Opvarm olien.
- Steg frikadellerne, ca. 2 min. på hver side.
- Eftersteg under låg i ca. 3 min.
- Server frikadellerne med de stegte kartofler blandet med spinat.