Stegte sommerkartofler med kalvefrikadeller og spinat

Kartofler: 800 g kartofler, 1 spsk. olivenolie , 1 tsk. salt

Kalvefrikadeller: 1 1/2 spsk. olivenolie, 1 tsk. salt, 400 g hakket kalvekød max 6 %, 1 æg, 3 spsk. madlavningsfløde 8%, 3 spsk. rasp, 1 pose babyspinat (ca 200 g)

Tilbehør i øvrigt: 6-800 g blandet grøn salat (babyleaves af forskellig art)

Kartofler:

  1. Tænd ovnen på 250°.  Skrub og skyl kartoflerne godt.
  2. Dup dem tørre og skær dem i halve.
  3. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
  4. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og drys med 1 tsk. salt.
  5. Steg kartoflerne midt i ovnen, til de er gyldne og møre,  i ca. 20-30 minutter.

Kalvefrikadeller:

  1. Bland det hakkede kød, 1 tsk. salt og æg.
  2. Rør fløden i, lidt ad gangen.
  3. Form farsen til små frikadeller, og læg dem på et rent vådt skærebræt.
  4. Vend dem i raspen.
  5. Opvarm olien.
  6. Steg frikadellerne, ca. 2 min. på hver side.
  7. Eftersteg under låg i ca. 3 min.
  8. Server frikadellerne med de stegte kartofler blandet med spinat.
Print denne post Print denne post