Somes.dk

Kategorier

Populære opskrifter

Translator

Danish flagChinese (Traditional) flagEnglish flagGerman flagFrench flag
Spanish flagJapanese flagSwedish flagTurkish flag 

Mississippi Mudpie (Spise med Price)

May 19th, 2010

Mississippi Mudpie

Denne kage er da lige noget for et chokoladeøre som mig :) Jeg vil prøve at lave den lige som de laver den i Spise med Price i programmet Are you hungry tonight på DR

Dejen
250 g Blødt smør
350 gram sukker
4 æg
Ca. 250 gram mel
200 gram smeltet Chokolade
4-5 tsk. cacaopulver
1-2 tsk. vanillesukker
100 gram pecannødder - groft hakkede og ristede på panden
Et nip salt
Et par håndfulde marshmellows - skåret i mindre stykker.

Glasur eller ”Icing”
250 gram smør
200/225 g flormelis
3 spsk cacao
100 g smeltet chokolade
½- ¾ dl piskefløde
50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder

Cajun-kaffeis
Nb: mængden er justeret i forhold til programmets mange gæster
10 æggeblommer
250 gram sukker
¼ l piskefløde
½ liter sødmælk
En seksdobbelt espresso - eller pulverkaffe-espressopulver efter smag. (den skal have en markant kaffesmag efter vores mening)
3-5 spsk 38% creme fraiche

Kaffe-parfait
10 æggeblommer
200- gram sukker
½ liter fløde - letpisket
En 4-6 dobbelt espresso eller kaffepulver.
2, 5 dl. 38 % creme fraiche

Mississippi mudpie (1 stk.)
NB! Kaffen symboliserer de mudrede vande i Mississippi-floden. Her er kaffen gemt i tilbehøret (isen).

Dejen
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.

Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.

Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.

Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter - eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.

Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå

Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade - samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.

Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.

Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag - efter en nat i køleskabet - har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Cajun-kaffeis
Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen.

Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen - og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt - men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen.

Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.

Kaffe-parfait
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet - den skal stadig være flydende - meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.

Hæld massen i en metalform - fx. en brødform og frys den til en blok - minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.

Print indlægget Print indlægget

1 Kommentar »

  1. Helle Johannessen says

    Det er en supergod kage - den kan varmt anbefales.

    July 19th, 2011 | #

Skriv en kommentar

RSS feed for these comments. | TrackBack URI

Sky3c Sponsored by Web Hosting