Nougat-rand

3 blade husblas, 200 g blød nougat, 3/4 dl stærk kaffe, 1 spsk cognac, 4 dl fløde, 50 g hasselnødder.

Pynt: flødeskum, syltede pærer og/eller ananas

  1. Udblød husblasen i koldt vand.
  2. Smelt forsigtigt nougat og kaffe sammen.
  3. Knug husblasen fri for vand og smelt den i den varme nougat-kaffeblanding.
  4. Rør cognac eller rom deri.
  5. Lad blandingen køle af. Pisk fløden til skum og hak nødderne groft.
  6. Bland forsigtigt flødeskum med nougaten.
  7. Tilsæt de hakkede nødder. Hæld massen i en skyllet randform og stil den koldt.
  8. Ved servering løsnes randen enten med en skarp kniv og/eller ved at holde formen ned i varmt vand et kort øjeblik, før den vendes ud på et fad og pyntes med flødeskum og serveres med frugten.

Print denne post Print denne post