- Stine's Blog - https://somes.dk -

Stegte Kinesiske Grønne Bønner

Ingredienser: 450 g grønne bønner, 28 g rødløg, 28 g zittauerløg, 1 chili, 4 fed hvidløg, 125 g hakket svinekød, 300 ml olie (til dybstegning), 1 spsk. olie (til lynstegning), 2 spsk. Mirin.

Stir Fry Sauce: 2  spsk. lys sojasauce, 2 spsk. østersauce, 4 tsk. Mirin, 1 teske mørk sojasauce (alternativt 4 spsk. lys soya), 4 tsk. sukker,  1 tsk. salt

Majsstivelsesblanding: 1 tsk. vand, ½ tsk. majsstivelse,

Forbered grøntsagerne:

  1. Trim og halver grønne bønner.
  2. Tør dem af med køkkenrulle.
  3. Skær rødløg og zittauerløg i tynde skiver.
  4. Fjern stilk og kerner fra chilien, og skær den i tynde strimler.
  5. Knus og hak hvidløgsfeddene groft.

Lav saucen:

  1. Bland lys sojasauce, østerssauce, Mirin, mørk sojasauce, sukker og salt i en skål.
  2. Rør vand og majsstivelse sammen i en anden skål

Dybsteg grønne bønner:

  1. Opvarm en wok ved høj varme. Tilsæt olie og opvarm til 150°C.
  2. Dybsteg halvdelen af bønnerne, indtil de bliver rynkede, omkring 2,5 til 3 min.
  3. Dræn og gentag med resten af bønnerne.

Saml retten:

  1. Opvarm den rengjorte wok ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie.
  2. Steg det hakkede svinekød.
  3. Tilsæt hvidløg, halvdelen af løgene og chilien, og steg indtil det er aromatisk.
  4. Tilsæt bønnerne og steg videre.
  5. Hæld Mirin i og steg kort.
  6. Tilsæt saucen og majsstivelsesblandingen.
  7. Til sidst tilsættes resten af løg og chili, steg kort og sluk for varmen.
  8. Servér med ris