- Stine's Blog - https://somes.dk -

Ragù (Italiensk Pasta Ragu)

Ragú: 500 g hakket oksekød, 8-12% fedt, 1 stort løg, 3 fed hvidløg, 1 stor ,gulerod, 2 stilke selleri, 2 spsk. olivenolie, 80 g pancetta eller bacon i tern, 1/2 dl tomatpuré, 3 dl rødvin, 1 dåse hakkede tomater (500 g), 3 terninger oksekødsbouillon, 1/2 tsk. salt, Friskkværnet sort peber,

Tilbehør: 400 g pasta, gerne tagliatelle.70 g reven parmesanost eller pecorino-ost

  1. Pil og hak løget og hvidløget fint. Skræl guleroden. Skyl selleristilkene.
  2. Hak det hele fint, og svits grøntsagerne i olie i ca. 10 minutter. Stil til side.
  3. Steg pancettaen sprød i en separat pande.
  4. Tilsæt det hakkede kød på panden, og steg det sammen med pancettaen i 5 minutter.
  5. Tilsæt tomatpuré og de svitsede grøntsager til kødet.
  6. Hæld rødvinen i, og kog saucen ind til det halve.
  7. Tilsæt de hakkede tomater og bouillonterningerne.
  8. Lad saucen simre under låg i 1 time. Rør i saucen en gang imellem. Smag til med salt og peber.
  9. Server ragú-saucen over kogt pasta og top med reven parmesanost eller pecorino-ost.