- Stine's Blog - https://somes.dk -

Nem sushi bowl

250 g nudler,  4 spsk. risvinseddike, 1 tsk. sukker, ½ tsk. salt. 4 ferske laksefileter med skind, 1 spsk. smagsneutral olie til stegning, 4 tsk. sorte sesamfrø

Til servering: 2 avocadoer, 1 mango, 1 agurk, 100 g mandler

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Opvarm risvineddike, sukker og salt i en lille gryde, til sukkeret er opløst.
  3. Lad eddikelagen køle lidt af, og hæld den så over de kogte nudler.
  4. Steg laksefileterne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  5. Drys sesamfrø på dem.
  6. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver.
  7. Skræl mangoen, og skær mangokødet i tern.
  8. Skær agurken i helt tynde strimler.
  9. Hak mandlerne groft.
  10. Anret nudler og laks på en tallerken, og servér med avocado, mango, agurk og mandler i små skåle, så man selv kan forsyne sig.
  11. Byd evt. sojasauce, wasabi og syltet ingefær til.