- Stine's Blog - https://somes.dk -

Gulerods-speltbrød – 2 brød

250 g gulerødder, 3 dl vand, 2 dl yoghurt naturel, 15 g gær, 1 spsk akaciehonning, 1 spsk salt, 75 g solsikkefrø, 200 g groft speltmel,  450 g mel, solsikkefrø til drys

Dag 1:

  1. Skræl gulerødder og riv dem groft.
  2. Kom vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt honning og salt, og rør gulerødder, solsikkefrø og speltmel i væsken
  4. Rør godt sammen
  5. Tilsæt melet lidt ad gangen og rør godt i dejen, Dejen er klar, når den har konsistens som tyk grød
  6. Stil dejen tildækket til hævning  i køleskab til næste dag

Dag 2: 

  1. Tag dejen ud af køleskabet og form 2 brød (lidt skødesløst – dejen er stadig lidt klistret – og det er som det skal være 🙂 )
  2. Placér brødene på hver sin bageplade med bagepapir.
  3. Lad brødene hæve ca. 1½ time
  4. Tænd ovnen på 250 grader.
  5. Drys brødene med solsikkefrø, og bag dem i 10 min.
  6. Skru ned til 200 grader, og bag i yderligere 20 min.
  7. Lad brødene køle af på en rist