- Stine's Blog - https://somes.dk -

Wraps med grønne “deller” og spidskål

“Deller”: 2 dl røde linser, 2 små løg eller 1 stort, 2 fed hvisløg, 1 mellemstor gulerod, 1 bundr purløg, 2 æg, 4 spsk rasp, 4 spsk mel, 4 spsk havregryn, 1 tsk paprika, 1 tsk chilipulverm smør eller olie til stegning, salt og friskkværnet peber

Hvidløgsdressing: 2 fed hvidløg, 2½ dl cremefraiche, 1 nip sukker, citronsaft

Tilbehør iøvrigt: ½ spidskål, 1 lille rødløg, ½ bundt koriander, 2-3 lime. 1 nip sukker, 4 -8 tortillawraps

“Deller”: 

  1. Skyl linserne, kog dem i letsaltet vand eller boullion i 15 min., og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint, og riv guleroden.
  3. Snit purløg fint.
  4. Bland det hele i en skål, og tilsæt æg, rasp, mel, gryn og krydderier. Lad farsen hvile i 30 min..

Dressing:

  1. Pil og pres hvidløgene, og bland dem sammen med cremefraiche.
  2. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber

Servering: 

  1. Form farsen til “deller”, og steg dem gyldnepå en pande i enten smør eller olie.
  2. Snit spidskålen i tynde strimler.
  3. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver.
  4. Snit korianderen, og bland det hele med limesaft, sukker, salt, og peber.
  5. Lun tortillas, og nyd dem fyldte med de line”deller, spidskålssalat og hvidløgsdressing.