- Stine's Blog - https://somes.dk -

Kanelsneglsvafler (8stk)

Dej: 15 g gær, 1 dl mælk, 25 g smør, 1 æg, 1 spsk sukker, 1 nip salt, 2350 g mel

Remonce: 50 g blødt smør, 50 g brun farin, 50 g marcipan, 2 tsk stødt kanel

Til servering: 1 liter vanilleis, karamelsauce

  1. Opløs gæren i lun mælk.
  2. Smelt smørret, og hæld det det i gærblandingen sammen med ægget.
  3. Pisk det hele godt sammen.
  4. Tilsæt sukker, salt og mel og ælt dejen i 5-7 min., til den er elastisk.
  5. Lad dejen hæve tildækket til den har dobbelt størrelse
  6. Rør smør, farin, marcipan og kanel sammen til en remonce.
  7. Rul dejen tyndt ud til en aflang firkant på et meldrysset bord.
  8. Smør et tyndt lag remonce på dejen.
  9. Rul dage stramt sammen til en roulade, og skær den derefter i 2 cm tykke skiver
  10. Bag kanelsneglsvaflerne i et opvarmet vaffeljerni ca. 5 min. til de er gyldne og gennembagte.
  11. Server straks med vanilleis og karamelsauce