Gærkage med chokoladeremonce

Remonce: 150 g smør, 100 g sukker, 1 tsk vanillesukker, 75 g smuttede hakkede mandler, 100 g hakket mørk chokolade

Gærdej: 150 g smør, ½ dl sødmælk, 50 g gær, ½ tsk salt, 1 spsk sukker, 2 tsk kardemomme, 2 æg 350 g mel

Derudover: æg til prnsling og perlesukker til pynt.

Remonce:

  1. Rør ingredienserne til remoncen sammen

Gærdej:

  1. Smelt smørret.
  2. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt salt, sukker, kardemomme, æg og smeltet smør og rør sammen.
  4. Ælt mel i dejen, til den er glat og smidig.

Saml kagen:

  1. Tag ½ af dejen fra.
  2. Fordel den anden ½ af dejen i en smurt form – dejen må gerne komme lidt op ad siderne.
  3. Fordel remoncen på dejen.
  4. Rul resten af dejen ud til tynde “pølser” i forskellige størrelser, og flet et låg til kagen.
  5. Stil kagen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  7. Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter, til kagen er gylden.
  8. Afkøl kagen en smule. og server evt med flødeskum eller cremefraiche.

Man kan erstatte den hakkede chokolade med rosiner

Print denne post Print denne post