- Stine's Blog - https://somes.dk -

Æbletrifli i glas

5 æbler, ½ dl vand, 50 g sukker, 2 spsk citronsaft, 40 g usaltede pistacienødder uden skal. 40 g mel, 50 g smør, 25 g sukker, 2 dl fløde

  1. Skræl æblerne, og skær dem i en gryde med ½ dl vand i ca 15 minutter, til de er møre.
  2. Tilsæt sukker, og smag til med citronsaft.
  3. Lad det simre i yderligere 5 minutter, og lad det køle af.
  4. Tænd ovnen på 180 grader.
  5. Blend pistacienødder med smør og sukker  i en foodprocessor til en crumble.
  6. Smuldr crumblen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag den i ovnen i ca 15 minutter, til den er gylden.
  7. Pisk fløden til flødeskum,
  8. Anret æblekompotten i glas , og top med bagt crumble og flødeskum.