- Stine's Blog - https://somes.dk -

Ristet rugbrød med spinat, røget laks og spejlæg

Syltede rødløg: 1 rødløg, 1 dl eddike, 1 dl sukker

Sauteret spinat: 250 g frisk spinat, 1 spsk olivenollie til stegning, salt

Spejlæg: 8 æg, 2 spsk olovenolie til stegning, salt og friskkværnet peber

I øvrigt: 8 skiver rugbrød, 8 skiver røget laks, 1 bk karse, 1 tsk tørrede chiliflager

Syltede rødløg:

  1. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
  2. Kog eddike og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. læg løgskiverne i gryden, og lad dem småkoge i lagen i 2-3 minutter.
  3. Tag gryden af varmen, og lad rødløg og lage afkøle i 15 minutter.

Sauteret spinat:

  1. Skyl og afdryp spinaten .
  2. Steg spinaten i olie i ca 1 minut, til den falder sammen.
  3. krydr med salt

Spejæg:

  1. Slå æggene ud på en varm pande med olie, og steg dem som spejlæg.
  2. Krydr med salt og peber

Servering:

  1. Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister.
  2. Anret rugbrødsskiverne med spinat, røget laks, spejlæg og syltede rødløg, og top med klippet karse og et drys chiliflager.

Server straks.