- Stine's Blog - https://somes.dk -

Spicy kylling md ris, lynstegt spinat og sprøde gulerodsspiraler

Marineret kylling: 650 g kyllingebryst, 2 cm frisk ingefær,  1½ spsk sambal oelek, 2 spsk brun farin, 5 spsk soya, 2 spsk olivenolie til stegning.

Lynstegt spinat: 250  g frisk spinat, 1 spsk olivenolie til stegning, salt

Tilbehør i øvrigt: 4 dl jasminris kogt efter anvisningen på pakken, 4 gulerødder, 1 bundt forårsløg, 4 tsk sesamfrø

Marineret kylling:

  1. Skær kyllingen i ½ cm skiver.
  2. Skræl ingefær og hak det fint. Rør sambal oelek, brun farin, soya og ingefær sammen, og læg kødet i marinaden.
  3. Dæk skålen med film, og lad marinere i minimum 1 time.
  4. Steg kødet i olie  ved meget høj varme i 2-3 minutter, til det er netop gennemstegt, læg kødet til side.

Lynstegt spinat:

  1. Skyl og afdryp spinaten.

Steg spinaten i olie på panden i 1-2 minutter, til den falder sammen.

  1. Krydr med salt

Tilbehør i øvrigt:

  1. Skræl gulerødderne og riv dem i tynde strimler eller spiraler.

Anret de kogte ris i skåle sammen med kylling, strimlede gulerødder og spinat. Drys med hakkede forårsløg og sesamfrø – server staks