- Stine's Blog - https://somes.dk -

Fyldte squash med oksekød og mozzarella

Fyldte squash: 4 squash, 1 løg, 1 fed hvidløg, 1 spsk. olivenolie til stegning, 400 g hakket oksekød, ½ bundt basilikum, 350 g færdigkøbt tomatsauce
1 tsk. tørret oregano, ½ tsk. tørret rosmarin, Salt og friskkværnet peber, 100 g revet mozzarella

Ovnstegte kartoffelbåde: 4 bagekartofler, Olivenolie, 1 tsk. tørret rosmarin, Salt og friskkværnet peber

Til servering: ½ bundt frisk basilikum

Ovnstegte kartoffelbåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  3. Vend dem med olie, rosmarin, salt og peber, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Steg kartoflerne sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.

Fyldte squash: 

  1. Skyl de 4 squash, og flæk dem på langs.
  2. Skrab den bløde indmad ud med en ske.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde sammen med kødet i 2-3 minutter, til kødet er brunet.
  5. Hak basilikum fint.
  6. Lad tomatsauce, oregano, rosmarin og basilikum stege med i gryden i 5 minutter.
  7. Krydr med salt og peber, og tag gryden af varmen.
  8. Fordel kødsaucen i de 8 udhulede squash, og drys mozzarella på toppen.
  9. Sæt squashene ind i ovnen over kartoflerne, og bag dem i ca. 10 minutter, til osten er smeltet.

Servering: Hak basilikum groft, og drys det over de varme squash. Servér med kartoffelbåde til.