- Stine's Blog - https://somes.dk -

Bagt hvidløgssuppe med kartoffel og blomkål

3 hele hvidløgshoveder, olie, 2 løg, 3 mellemstore kartofler, ½ mellemstort blomkål, 25 g smør, 1 L grøntsagsboullion, 2-3 friskemkviste timian eller ½ tsk tørret, salt, friskkværnet peber

  1. Adskil fedene fra dine hvidløg uden at pille dem, og vend dem sammen med en god sjat olie
  2. Steg hvidløgene i ovnen i et ildfast fad ved 170 grader i ca. 45 minutter, til de er møre
  3. Lad feddene køle lidt af, til du kan håndtere dem, og pres så de møre hvidløg ud af skallerne ( hvis der er brankede hvidløg i melle, så kasserer du dem)
  4. Pil løgene, og hak dem groft
  5. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern,
  6. Skær Blomkålen i buketter
  7. Smelt smørret og sautér løg og kartofler, til løgene er klare
  8. Tilsæt grøntsagsboullion og timian
  9. Bring i kog, og lad det simre i 5 minutter
  10. Tilsæt blomkålen og de bagte hvidløg, og lad det simre videre til både blomkål og kartofler er møre
  11. Blend suppen, og smag til med salt og friskkværnet peber

Man kan toppe retten med smørstegt  blomkål :

  1. skær den anden ½ blomkål i små flade buketter, og steg dem gyldne i smør eller olie
  2. drysses på suppen med frisk eller tørret timian

Serveres evt. med godt rustikt brød