- Stine's Blog - https://somes.dk -

Bagt græskar med chili, feta og granatæble

1 Hokkaidogræskar, 1½ dl olivenolie, 1-2 chilipebre, 2 fed hvidløg, ½ bundt persille, 2 håndfulde rucola, 1 håndfuld granatæblekerner, 75 g feta, 1 citron, salt og friskkværnet peber

  1. Halvér græskarret, og fjern kernerne med en ske.
  2. Skær hereftergræskarret  i både og vend dem med 1/3 af olivenolien, salt og friskkværnet peber.
  3. Læg bådene på en bageplade med bagepapir og steg dem i ovnen ved 200 grader i ca 45 minutter, til de er gyldne og gennemstegte
  4. Hak chilien groft, og blend den med resten af olienm pillet hvidløg og persille – alternativt kan man hakke alle delene fint
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber
  6. Lad de bagte græskarstykker køle af til de er lune, og vend dem sammen med persilleblandingen
  7. Anret græskar sammen med rucola og granatæblekerner
  8. Top med smuldret feta og dryp med lidt citronsaft  ved servering