- Stine's Blog - https://somes.dk -

Vegetarisk masala med blomkål, kartofler og grønne bønner

Set i FEMINA 39/2017

Masala: 2 løg, 3 fed hvidløg, 1 frisk grøn chili, 15 g smør til stegning, 2 spsk masalapasta (krydderiblanding på glas), 2 bagekartofler, 2 tomater, 3 dl grøntsagsboullion, 1 dåse kokosmælk, 1 lille blomkål, 150 g grønne bønner, salt og friskkværnet peber, saft af 1 lime, frisk koriander

Raita: 1 moden mango, 1 håndfuld frisk koriander, 1 håndfuld frisk mynte, 2 dl yoghurt naturel, salt og friskkværnet peber, stødt koriander.

Til servering: Naanbrød

Masala:

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Rens og snit chilien.
  3. Steg det hele i smør i en gryde.
  4. Lad masalapastaen stege med, til den begynder at dufte.
  5. Skræl kartoflerne. Skyl tomaterne.
  6. Skær begge dele i små tern, og lad dem stege kort med i gryden.
  7. Hæld boullion og kokosmælk ved, og lad det simre i 15 minutter.
  8. Skyl blomkålen og skær den i buketter.
  9. Skyl og nip bønnerne.
  10. Lad bønner og blomkål koge med i gryden i ca 10 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
  11. Smag til med salt, peber og limesaft.
  12. Top med plukket koriander.

Raita:

  1. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i små tern.
  2. Hak krydderurterne.
  3. Bland mango og krydderurter med yoghurt og smag til med salt peber og stødt koriander.

Server Masalaen med raitaen og lunede Naanbrød