- Stine's Blog - https://somes.dk -

Grove grissini

6 dl vand, 50 g gær, 2 tsk olie, 1 tsk salt, 2 tsk honning, 300 g fuldkornsmel efter eget valg, 600 g Hvedemel
1 tsk Olie til at smøre bagepapiret, + lidt mel til formning

De kan bages plain eller krydres med eks. Oregano, Rosmarin, Salt, Birkes, Sesam, Nigellafrø eller lignende

  1. Hæld lunken vand og gær i røremaskinen.
  2. Når gæret er rørt ud tilsættes fuldkornsmel, olie, salt og honning.
  3. Kom til sidst hvedemelet i og lad dejen æltes i ca, 10 minutter (Dejen skal være blød og smidig efter æltning)
  4. Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time
  5. Tænd ovnen på 225 grader (ikke varmluft
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den op i 4 stykker
    tryk dejklumperne flade. Drys eventuelle krydderi over dejen og ælt det ind.
  7. Del hver dejklump op i 8 stykker og rul dem ud til snoede tynde pølser, der er ligeså lange som en bageplade.
  8. Kom bagepapir på 2 bageplader og smør med en smule olie
  9. Læg 8 grissini pr plade, og spray/pensl med lidt vand.
  10. Drys evt.  lidt ekstra krydderi og salt over
  11. Bag hver plade i ca. 20 min til de er sprøde

Lad dem afkøle på en rist, inden de serveres