- Stine's Blog - https://somes.dk -

Ramen

Denne opskrift er fra min nye lækre kogebog TOKYO CULT RECIPES af Maori Muruto. Bogen er på engelsk, så jeg har oversat efter bedste evne

1 portion

Fyld/toppings: 4 stykker svinekød der har simret med stjerneanis (Link til opskrift), 1 æg, 2 cm porre – den hvide del skåret i strimler på den lange led, 1 spsk sesamolie, 1 tsk soya, friskkværnet peber

Fond/suppen: 400 ml vand, 4 spsk sauce fra kødet, 1 spsk fishsauce, friskkværnet peber, 100 g tørrede ramen nudler, fintsnittet forårsløg til garnering.

Forbered toppings således

  1. Skær svinekødet i 1 cm tykke skiver.
  2. Kog ægget til enten blødkogt eller hårdkogt – jvf. egne præferencer.
  3. Hvis der er nogen sauce til overs fra kødet kan ægget marineres i denne i ca 2 timer.
  4. Bland porrestrimler, sesamolie, soya og peber i en lille skål.

Fond/suppe:

  1. Bland vand, sauce fra kødet, fishsauce og friskkværnet peber, opvarm til kogepunktet og hold derefter suppen varm til servering

Samling af retten:

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  2. Afdryp nudlerne godt efterfølgende.
  3. Server nudlerne straks de er færdigkogte – ellers vil de hurtigt miste både konsistens og smag.
  4. Placer nudlerne i en stor skål.
  5. Hæld den varme suppe henover og tilsæt derefter toppings, forårsløg og mere friskkværnet peber.
  6. Det vil være brændende varmt, men det er sådanne at Ramen nydes.