- Stine's Blog - https://somes.dk -

koldhævede boller (ca. 25 stk.)

Opskrift fundet på www.dr.dk/mad

Klargør dejen til disse boller dagen før du skal bage dem, så du nemt og hurtigt kan få friskbagt morgenbrød.

10 dl koldt vand, 40 g gær, 6-8 dl hvedemel, 10 dl grahamsmel
2 dl havregryn, 2 tsk. salt

  1. Vand, gær og salt røres sammen.
  2. Hæld grahamsmel og havregryn i og rør rundt.
  3. Tilsæt herefter hvedemel indtil dejen ikke er for flydende, men stadigvæk til at røre i.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over.
  5. Næste morgen tændes ovnen på max varme varmluft.
  6. Bollerne plukkes fra dejen og lægges på en bageplade med bagepapir. De skal ikke æltes eller formes, da vi gerne vil holde på luften efter hævningen.
  7. Sæt bollerne i ovnen og skru ned på 225 grader.
  8. Lad bollerne bage i 15 min.
  9. Bollerne holder sig friske i en almindelig frysepose ved stuetemperatur. De skal ikke i køleskabet, da det gør dem hårde og tørre

(Bolledejen kan sagtens suppleres med kerne, rosiner, revne gulerødder eller andet, I kunne have lyst til)