- Stine's Blog - https://somes.dk -

Krydret rispilaf med kylling og fennikel

Fra Femina 37/2015

Kylling: 500 g kyllingeinderfilet, salt og friskkværnet peber, 2 spsk olivenolie til stegning

Rispilaf: 200 g jasminris, 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg, 1 fennikel, 2 spsk olie til stegning, ½ tsk stødt koriander, ½ tsk gurkemeje, 4 dl hønseboullion, salt og friskkværnet peber

Drys: 50 g mandler og 2-3 kviste bredbladet persille

Rispilaf:

  1. skyl risene i en sigte.
  2. Pil og hak løg  og hvidløg helt fint.
  3. Rens fennikel og snit den fint, evt. på et mandolinjern.
  4. Steg løg og hvidløg  i olie  i en stor gryde, til de er klare.
  5. Tilsæt fennikel og steg videre i 4-5 minutter.
  6. Krydr med koriander og gurkemeje og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det dufter.
  7. Tilsæt ris og steg i 3 minutter, til risene bliver klare.
  8. Hæld boullion i gryden, og krydr med salt og peber.
  9. Læg låg på gryden og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet.
  10. Tag gryden fra varmen og løsn risene med en gaffel.
  11. Dæk gryden med et foldet rent viskestykke og lad risene trække i 10 minutter.

Kylling:

  1. Krydr kyllingefileterne med salt og peber og steg den i olie på en pande, ca. 4 minutter på hver side.
  2. Tag kyllingefileterne af panden.
  3. Skyl og tør panden af

Drys:

  1. Rist mandlerne på den tørre pande.
  2. Lad dem køle af og hak dem groft.
  3. Skyl og nip persillen

Server kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og persille