- Stine's Blog - https://somes.dk -

Kartofler med Mozzarella, basilikum og citronkalkun

Opskrift fundet på www.viskalspise.dk

1 kg nye kartofler, salt, 400 g kalkunbryst, 3 stk citroner, ikke overfladebehandlet, 1 glas tomatsauce, 750 ml, 100 g
reven mozzarella, 1 bundt frisk rosmarin, 100 g reven parmesan, 40 g hasselnødder, 1 bundt basilikum

 

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Kom vand og salt i en gryde, Brug vandet i kog og kog kartoflerne, dog kun til de stadig har lidt bid da de senere skal gratineres.
  3. Skær kalkunbryst i tynde strimler
  4. Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet og pres saften ud over kalkunkødet og fordel som en marinade
  5. Varm tomatsaucen op i en gryde
  6. Vend de kogte kartofler i tomatsaucen
  7. Tilsæt kalkunstrimlerne og reven mozzarella
  8. Skyl rosmarin og hak den
  9. Hak nødderne groft
  10. Kom retten i et ildfast fad, Drys med rosmarin og nødder og riv parmesan over retten. Sæt fadet i ovnen
  11. Bag retten til osten er gylden og kødet gennemstegt
  12. Skyl basilikum og hak det groft
  13. Tag fadet ud og drys med friskhakket basilikum