- Stine's Blog - https://somes.dk -

Græske lammefrikadeller med couscous og hummus

Fra et af mine Magasinet Mad blade 09/2013

Lammefrikadeller: 125 g couscous, 2½ dl kogende grøntsagsboullion, 600 g hakket lammekød, 1 citron – usprøjtet, 2 spsk. finthakket frisk rosmarin, salt og friskkværnet peber, 150 g fetaost, 3 spsk. vindruekerneolie til stegning

Hummus: 1 ds. kikærter, 2 limefrugter – usprøjtede, 1 fed hvidløg, 1 tsk spidskommen, 1 spsk tahin, 6-8 spsk olivenolie

Til servering: 8 små tomater, fx daddeltomater, 250 g frisk babyspinat, 4 store fladbrød, 1 lille bundt mynte

Lammefrikadeller:

  1. Hæld couscoussen i en skål.
  2. Hæld den kogende bouillon over, og dækskålen med husholdningsfilm.
  3. Lad det trække i 10 minutter.
  4. Rør grundigt i couscoussen med en gaffel, så kornene løsner sig.
  5. Rør det hakkede lammekød sammen med couscoussen.
  6. Riv skallen af citronen fint, og rør det i lammekødet sammen med finthakket rosmarin, salt og peber.
  7. Smuldr fetaosten, og rør den i farsen.
  8. Form farsen til ca. 25 små, flade frikadeller.
  9. Opvarm olien på en slip let-pande, og steg lammefrikadellerne ved jævn varme i 4-5 minutter på hver side.

 

  1. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Skyl og tør babyspinaten.
  2. Smør fladbrødene med et godt lag hummus, og fyld dem med lammefrikadeller, tomater, babyspinat og frisk mynte.
  3. Servér straks.