- Stine's Blog - https://somes.dk -

Nem Thaisuppe

400 g ferske tigerrejer, 1½ spsk ingefær, 3 fed hvidløg, 1-2 friske chili, 1 citrongræs, 1 dåse kokosmælk, ½ lime, 2 dl grøntsagsbouillon, 2-3 forårsløg, 2 gulerødder, thaibasilikum, salt, peber

  1. Pil rejerne. Skræl og riv ingefæren. Hak hvidløg og chili fint. Halvér citrongræsset – og bank det let.
  2. Steg rejeskallerne kort i lidt olie og tag dem derefter op og smid ud.
  3. Steg så rejerne i samme olie – til de har skiftet farve, tag også rejerne op og fortsæt med suppen.
  4. Kom ingefær, hvidløg, chili og citrongræs i gryden og hæld også kokosmælk og bouillon deri. Lad simre i ca. 15 minutter.
  5. Skræl gulerødderne og skær dem i fine strimler. Skyl forårsløgene og skær dem i skiver på skrå.
  6. Tilsæt rejer, gulerødder og forårsløg.
  7. Smag til med lime, salt og peber.

Pynt med Thaibasilikum og server evt. et stykke brød til.