- Stine's Blog - https://somes.dk -

Ungarsk gullasch

Opskrift fundet i Politiken oprindeligt lavet af PERNILLE SKJØDT
Rækker til 4-6 personer

800 g oksekød i tern (f.eks. klump eller yderlår), 1 spsk. olivenolie, salt og peber, 2 løg, 2 gulerødder, 1 spsk. mel, 3 kviste timian, 1 spsk. tomatpure, 2 grofthakkede tomater, 1 tsk. paprika, 1 tsk. karry, lidt chili, cirka 7 dl vand, 1 porre, 4 spsk. hakket persille

  1. Oksekødet brunes ved høj varme i en gryde med lidt fedtstof og krydres med salt og peber.
  2. Når kødet er godt brunet, løftes det op af gryden.
  3. Løg og gulerødder skrælles og skæres i grove tern.
  4. Rist løg og gulerødder ved jævn varme cirka 5 minutter.
  5. Bland oksekødet med grønsager, og drys mel ved.
  6. Lad det varme fortsat 1-2 minutter.
  7. Tilsæt timian, tomatpure, grofthakkede tomater, paprika, karry og chili og opvarm dette.
  8. Hæld vand ved, og bring retten i kog. Der står 7 dl vand, men hæld vand ved retten, til det dækker kødet.
  9. Kom låg på gryden, og kog gullaschen ved jævn varme cirka 2 timer, gerne 3 timer, indtil kødet er mørt.
  10. Fjern skum undervejs.
    Porren renses, snittes i tynde skiver og tilsættes retten de sidste 10 minutter af kogetiden.
  11. Retten krydres med salt, peber og hakket persille.

Server en god Grov kartoffelmos [1] hertil.