- Stine's Blog - https://somes.dk -

Løgsuppe med gratinerede ostebrød

6 løg, 30 g smør, 2 spsk mel, 2 dl hvidvin ( alternativt øl), 1 1/4 dl grønsagsboullion, 1 laurbærblad, 3 stilke timian, salt, friskkværnet peber

Tilbehør: 1 flutes, 100 g revet mozarella

  1. Pil og skær løgene i tynde skiver.
  2. Steg løgringene ved middel varme i smør, så de bliver gennemsigtige uden at tage farve.
  3. Drys mel over løgene, tilsæt hvidvin og lad det bruse af.
  4. Hæld bouillon over og bring suppen i kog.
  5. Tilsæt laurbær, timian, salt og peber og lad suppen småkoge i 30 minutter.
  6. Tænd ovnen på 250 grader, så grillfunktionen aktiveres.
  7. Skær flutes i skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade.
  8. Drys flutes-skiverne med revet ost og gratiner i ovnen til osten er smeltet og let gylden.
  9. Fjern laurbær og timian fra suppen og smag til med salt og peber inden den serveres med de gratinerede ostebrød.