- Stine's Blog - https://somes.dk -

Nougat-is

50 g hasselnøddekerner, 200 g blød nougat, 1/2 dl god portvin, 1 tsk revet appelsinskal, 1/2 l piskefløde, 2 past. æggehvider, 1 spsk sukker

  1. Hak nødderne groft og rist dem på en tør pande i 4-5 minutter.
  2. Rør jævnligt under ristningen og læg efter-følgende nødderne til afkøling på køkkerulle.
  3. Skær nougaten i mindre tern og smelt den over vandbad sammen med portvinen.
  4. Rør forsigtigt appelsinskal i nougat/portvinsblandingen.
  5. Pisk fløden stiv og vend den med nougat/portvins/appelsinblandingen.
  6. Pisk hviderne stive og vend dem i sammen med nødderne.
  7. Hæld massen i en form og sæt i fryseren i mindst 5-6 timer, rør i isen et par gange under indfrysningen, så undgår man krystallisering og at nødderne falder til bunds.

Server isen vendt ud af formen, med et drys høvlet mørk chokolade.