Denne lækre Oreo lagkage lavede jeg til min dejlige familie på min fødselsdag, jeg blev den anbefalet og fandt den på Lottes opskrifter [1]
Den er utrolig lækker, men man kan, som Lotte også skriver, kun spise et enkelt stykke, så det er en kage der rækker til mange gæster eller til flere dage 🙂
Bund: Ca. 1 1/2 pakke alm Oreo-kiks, ca. 100 g smør
Cremefyld: 1 pakke Philadelphia, 2,5 dl flormelis, 2 dl piskefløde
Chokolademousse: 100 g mørk chokolade, 3 pasteuriserede æggeblommer, 2 spsk sukker, 2 pasteuriserede æggehvider, 1,5 dl piskefløde, Ca. 1/2 pakke Oreo-kiks
Øverst på lagkagen:
- 1,5 dl piskefløde, knuste Oreo-kiks i et fint mønster eller brugt til at skrive OREO, måske mini-Oreokiks, hindbær eller lign.
Bund:
- Smelt smør og blend kiksene (så fint som muligt).
- Bland det smeltede smør og de blendede Oreokiks og hæld kikseblandingen i bunden af en springform.
Cremefyld:
- Sæt på køl og gå dernæst i gang med chokolademoussen.
- Pisk piskefløden til flødeskum i en skål for sig – og pisk dernæst flormelis og Philadelphia cremet i en anden skål.
- Vend flødeskummet med Philadelphia-cremen og smør blandingen udover kiksebunden.
Chokolademousse:
- Tag 50 g af chokoladen og smelt den i et vandbad.
- Tag den smeltede chokolade af varmen og smelt/rør resten af chokoladen i (gerne hakket i forvejen).
- Rør sukker og æggeblomme i chokoladen.
- Pisk hvider og fløde stift hver for sig – og vend først flødeskum, dernæst æggehvider i blandingen.
- Bland forsigtig chokolade moussen med knuste Oreo-kiks og hæld moussen over kagen. Sæt på køl.
Øverst på lagkagen:
- Pisk tilsidst flødeskum og smør et tyndt lag på toppen af kagen for at få kagen til at se flot ud.
- Sæt på køl til dagen efter og pynt kagen inden servering.
Opsamling

Opskriftsnavn
Oreo lagkage
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering




