- Stine's Blog - https://somes.dk -

Kylling med druer og mandler

1 kylling, 2 tsk salt, 2 spsk smeltet smør, 2 spsk citronsaft, 2 spsk lys portvin el hvidvin

Sauce: 3 dl hønseboullion, 2 dl cremefraiche, 1 dl lys portvin el hvidvin, lidt salt, 50 g smuttede flækkede ristede mandler, 200 g grønne druer,  (udstenede og varmet i smør og citronsaft)

  1. Skær kyllingen i stykker og smør den med salt på indersiden og pensl med udvendigt med en blanding af citronsaft, vin og smeltet smør.
  2. Smør et ildfast fad og læg kyllingen deri. Sæt fadet i en 230 grader varm ovn i 45-60 minutter, hæld jævnligt lidt hønseboullion over kyllingestykkerne under stegningen.
  3. Efter stegningen hældes boullionen fra fadet i en gryde (sies) og dette koges med cremefraiche og vin, til saucen er glat og jævn. Smag til med salt og peber.
  4. Tilsæt halvdelen af mandler og druer og brug resten til at pynte på fadet med kyllingestykkerne.

Serveres med lune flutes, grøn salat og ris