Mudpie

Mississippi Mudpie (Spise med Price)

Denne kage er da lige noget for et chokoladeøre som mig 🙂 Jeg vil prøve at lave den lige som de laver den i Spise med Price i programmet Are you hungry tonight på DR

Dejen
250 g Blødt smør
350 gram sukker
4 æg
Ca. 250 gram mel
200 gram smeltet Chokolade
4-5 tsk. cacaopulver
1-2 tsk. vanillesukker
100 gram pecannødder – groft hakkede og ristede på panden
Et nip salt
Et par håndfulde marshmellows – skåret i mindre stykker.

Glasur eller ”Icing”
250 gram smør
200/225 g flormelis
3 spsk cacao
100 g smeltet chokolade
½- ¾ dl piskefløde
50-75 gr. grofthakkede, ristede pecannødder

Cajun-kaffeis
Nb: mængden er justeret i forhold til programmets mange gæster
10 æggeblommer
250 gram sukker
¼ l piskefløde
½ liter sødmælk
En seksdobbelt espresso – eller pulverkaffe-espressopulver efter smag. (den skal have en markant kaffesmag efter vores mening)
3-5 spsk 38% creme fraiche

Kaffe-parfait
10 æggeblommer
200- gram sukker
½ liter fløde – letpisket
En 4-6 dobbelt espresso eller kaffepulver.
2, 5 dl. 38 % creme fraiche

Mississippi mudpie (1 stk.)
NB! Kaffen symboliserer de mudrede vande i Mississippi-floden. Her er kaffen gemt i tilbehøret (isen).

Dejen
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmixer. Derpå røres ca 250 gram mel i lidt ad gangen.

Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. 200 gram smeltet chokolade kommes i sammen med 4-5 tsk cacaopulver, 2 tsk vanillesukker , 100 gram grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.

Smør en rund springform med rigeligt smør og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tages så ud af ovnen og dæk den med skiver/stykker af marshmellows.

Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter – eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte.

Når kagen er kølet af overtrækkes den med icing / smøres icing ovenpå

Glasur / icing
250 gram blødt smør røres sammen med 200 gram flormelis, 3 spsk cacao og 100 gram smeltet chokolade – samt 1½ dl. piskefløde. Når massen er jævn og lind røres 50-75 gram pecannødder i.

Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene.

Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag – efter en nat i køleskabet – har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Cajun-kaffeis
Pisk blommer og sukker hvidt og luftigt. Kog i mellemtiden piskefløde, mælk og cremefraiche op. hæld den over ægge-sukker-blandingen.

Kom kaffen eller kaffe-pulveret i. Pisk det sammen – og kom det tilbage i gryden. Kog det langsomt op under konstant omrøring. Det skal i princippet ikke blive mere end 85 grader varmt – men det gør ikke noget, hvis der kommer de første bobler, der bryder overfladen.

Så tages gryden hurtigt af varmen og blandingen stilles til køl i en skål. Derefter kommes den i ismaskinen og fryses.

Kaffe-parfait
Pisk æg og sukker luftigt og hvidt. Pisk fløden let cremet – den skal stadig være flydende – meget vigtigt. Vend fløden ind i æggemassen sammen med creme fraichen. Smag til med kaffe.

Hæld massen i en metalform – fx. en brødform og frys den til en blok – minimum 5-6 timer. Tag den ud 20 minutter inden den skal bruges. Skær den i skiver.

Print denne post Print denne post

En tanke om “Mississippi Mudpie (Spise med Price)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simpelt spørgsmål ?? * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.