100 g smør, 1 dl sukker, 3 dl mel, 1 æggeblomme, 2 spsk kakao, 1 tsk bagepulver
Pynt: 1 pisket æggehvide og perlesukker
- Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt så smørret skåret i små stykker.
- Smuldr dejen til smørret er fordelt ud i hele portionen og saml så dejen med æggeblommen.
- Rul dejen til fingetykke pølser og læg dem på bagepapir.
- Tryk pølserne ca. 4 cm brede med en spatel eller lignende, pensl med æggehvide og drys med perlesukker.
- Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter, således at de stadig er lidt bløde indeni.
- Mens de nybagte stænger stadig ligger på pladen, skæres småkagerne ud, ved at skære stængerne i skrå stykker på ca. 2-3 cm.
- Lad småkagerne afkøle fuldstændigt til stuetemperatur inden de pakkes i en tætsluttende dåse.
Kagerne kan fryses i den tætsluttende dåse, så kan de holde sig 3 måneder.
Opsamling

Opskriftsnavn
Bedstemors Chokoladesmåkager
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering




