- Stine's Blog - https://somes.dk -

Bedstemors Chokoladesmåkager

100 g smør, 1 dl sukker, 3 dl mel, 1 æggeblomme, 2 spsk kakao, 1 tsk bagepulver

Pynt: 1 pisket æggehvide og perlesukker

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt så smørret skåret i små stykker.
  2. Smuldr dejen til smørret er fordelt ud i hele portionen og saml så dejen med æggeblommen.
  3. Rul dejen til fingetykke pølser og læg dem på bagepapir.
  4. Tryk pølserne ca. 4 cm brede med en spatel eller lignende, pensl med æggehvide og drys med perlesukker.
  5. Bag kagerne i ovnen ved 175 grader i ca 10 minutter, således at de stadig er lidt bløde indeni.
  6. Mens de nybagte stænger stadig ligger på pladen, skæres småkagerne ud, ved at skære stængerne i skrå stykker på ca. 2-3 cm.
  7. Lad småkagerne afkøle fuldstændigt til stuetemperatur inden de pakkes i en tætsluttende dåse.

Kagerne kan fryses i den tætsluttende dåse, så kan de holde sig 3 måneder.

Opsamling
recipe image
Opskriftsnavn
Bedstemors Chokoladesmåkager
Publiseret d.
Forberedelsestid
Koge- Stege eller Bagetid
Totalt tidsforbrug
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)