- Stine's Blog - https://somes.dk -

Kærnemælkspandekager

Pandekager: 300 g mel, 4 spsk sukker, 4 tsk bagepulver, 1 tsk groft salt, 6 spsk olie, ¼ liter kærnemælk, 2 dl mælk, 2 æg, oliemargarine til stegning

Tilbehør: ahornsirup

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og salt.
  2. Pisk olie, kærnemælk, mælk og æg sammen i en anden skål.
  3. Bland vådt i tørt og rør indtil dejen er jævn.
  4. Opvarm panden til jævn varme.
  5. Steg pandekagerne i oliemargarine.
  6. Lav hver pandekage af ca. ½ dl dej.
  7. Når overfladen er fyldt med bobler, vendes pandekagen med en palet.
  8. Pandekagerne skal være gyldne på overfladen.
  9. Pandekagerne holdes lune indtil servering med ahornsirup.