- Stine's Blog - https://somes.dk -

Kalkunsteg i appelsinsauce

Kød/sauce: 1 fersk kalkunbryst på ca. 1 kg, salt og friskkværnet peber, 1 1/2 oliemargarine til stegning, 4 dl hønsebouillon, 2½ dl madlavningsfløde 8%, 1 tsk. honning, 2 spsk. sojasauce, 2 tsk. fintreven ingefær, 1 dl appelsinjuice, ca. 2 spsk. Maizena

Tilbehør: 320 g brune ris kogt efter anvisningen på posenBrune eller Hasselbackkartofler. og desuden 800 g blandet salat (ex: appelsin, 3 slags salatblade revet i mellemstore stykker, revne gulerødder , peberfrugt i strimler eller ristede pinjekerner, agurk i små tern.)

Kød:

  1. Gnid kalkunkødet med salt og peber, og brun det i ca. 5 minutter på alle sider i oliemargarinen, gerne i en jern-gryde eller på en slip let-pande.

Sauce:

  1. Til kødet i gryden tilsættes bouillon, fløde, honning, sojasauce, ingefær og juice, og det skal så simre ved meget svag varme og under låg i 15 minutter.
  2. Vend kødet, og kog det i yderligere 15 minutter.
  3. Tag kalkunkødet op, pak det i folie, og lad det hvile, mens saucen færdiggøres.
  4. Kog saucen ind i ca. 10 minutter. Jævn den med Maizena rørt ud i lidt koldt vand, til saucen får en passende konsistens.
  5. Den saft, der løber fra kødet, mens det hviler, hældes også i saucen.

Skær kødet i tynde skiver og server med ris/kartoflerne og en skål blandet salat