Sprød fuldkornspizza

Fundet i SpiseLiv ( et tillæg til Boligliv 10/2014)

Dej: 2 dl vand, 15 g gær, 2 tsk salt, 75 g grahamsmel, 150 italiensk durummel, ca. 100 alm.  mel

Fyld: 300 g jordskokker, 2 kartofler, 2 rødløg, 2 stk hel mozarella, 1 spsk olivenolie til pensling, 8 skiverparmaskinke, 2 tsk tørret oregano, salt og friskkværnet peber, frisk oregano

  1. Hæld vandet i en skål, opløs gæren heri.
  2. Tilsæt salt, grahamsmel, og durummel, og ælt til sidst det alm. mel i dejen.
  3. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 30 minutter.
  4. Skræl jordskokker og kartofler, og skør i tynde skiver.
  5. Skær løgene i ringe og Mozzarella i skiver.
  6. Del dejen i 4 stykker, og rul ud til pizzabunde (ovale).
  7. Fordel bundene på 2 stykker bagepapir.
  8. Pensl bundene med olivenolie, og top efterfølgende med Mozzarella, jordskokker, kartofler og løg.
  9. Krydr med tørret oregano, salt og peber.
  10. Tænd ovnen på 250 grader, og lad 2 bageplader blive i ovnen. Løft forsigtigt bagepapirerne med pizzaer over på de to varme bageplader, og bag i ca. 8 minutter.
  11. Top de varme pizzaer med parmaskinke, og et drys frisk oregano
Print denne post Print denne post