Urtebøffer med hvidløgsdressing

Urtebøffer: 1 dl kogte kikærter, 3 store bagekartofler, 3 gulerødder, 2 rødbeder, 2 læg, 5 fed hvidløg, 1 æg, ½ dl mel, ½ bundt bredbladet persille, olivenolie til stegning

Hvidløgsdressing: 1 helt pillet hvidløgsfed, ½ dl creme fraiche 18 %, saften af ½ citron

Tilbehør: en grøn salat

Urtebøffer:

  1. Blend kikærterne til en grov puré.
  2. Skræl kartofler, gulerødder og rødbeder, og pil løgene.
  3. Riv dem alle groft, og kom dem i en skål.
  4. Pil hvidløgsfeddene, og snit dem fint. Kom dem i skålen.
  5. Salt grøntsagerne let, og vend det sammen. Lad de revne grøntsager stå i ca. 10 minutter, og pres derefter så meget væske ud af dem som muligt i et rent viskestykke.
  6. Vend kikærtepuréen og grøntsagerne sammen med æg, mel og hakket persille.
  7. Form farsen til små bøffer, gerne med en udstikker, så de bliver faste og får en kant.
  8. Steg dem i olie på en pande i 4-5 minutter på hver side, til de får fin farve.
  9. Bag bøfferne færdige i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter.

Hvidløgsdressing:

  1. Pil hvidløgsfeddene, kom dem i en lille gryde og dæk dem med koldt vand.
  2. Bring vandet i kog og lad det koge i 30 sekunder. Hæld vandet fra, og tilsæt nyt vand. gentag processen 5-7 gange, til hvidløgene er møre.
  3. Kom de kogte hvidløgsfed i en foodprocessor og kør dem til en puré.
  4. Rør den sammen med cremefraichen og smag til med citron og salt.
  5. Server urtebøfferne med hvidløgsdressingen og en grøn salat
Print denne post Print denne post