Kandiserede æbler

5 små røde æbler, 3 dl sukker, 1½ dl vand, ½ tsk. Eddike, rød frugtfarve
5 blomsterpinde eller ispinde af ubehandlet træ, Bagepapir
  1. Fjern stilk og blomst fra æblerne.
  2. Vask og tør æblerne. Sæt dem godt fast på hver sin blomsterpind.
  3. Hæld vand og sukker i en gryde og varm op.
  4. Rør rundt af og til og vent til blandingen bliver flydende
  5. Tilsæt eddiken og frugtfarve,
  6. Lad massen stå på svag varme til den begynder at jævne.
  7. Dyp skaftet på en træske ned i blandingen og derefter i koldt vand. Massen er klar hvis den bliver hård under det kolde vand
  8. Dyp æblerne i massen og sørg for, at hele æblet dækkes.
  9. Stil de kandiserede æbler på et stykke smurt smørrebrødspapir og lad dem stå her til sukkerskallen er stivnet.
Print denne post Print denne post