Langtidshævede gulerodsboller (15 stk)

Lav dejen inden sengetid, sæt den i køleskabet natten over, så er der friske boller fra morgenstunden dagen efter.

150 g fintrevet gulerod, 1 1/2 spsk olie, 4 dl lunkent vand, 10 g gær, 2 tsk salt, 2 dl havregryn, 200 g durumhvedemel, ca 350 g italiensk hvedemel/pizzamel

  1. Rør gulerødder, olie, vand, gær, salt, havregryn, durumhvedemel sammen. Gæren skal være rørt helt ud.
  2. Rør hvedemelet i (dejen skal være fugtig og lidt klistret). Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over.
  3. Tag skålen ud, og lad dejen stå en times tid ved stuetemperatur.
  4. Hæld så dejen ud på et meldrysset bord. Form 15 boller, stil dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 10 minutter.
  5. Stil pladen midt i ovnen ved 225 °, og bag bollerne i ca. 20 minutter.
Print denne post Print denne post

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *


− en = 6

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>